Skład: syrop klonowy B* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Opis: Kanadyjski, ekologiczny syrop klonowy o stopniu B (medium). Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecamy jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast. W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor) Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 253 kcal (1076 kJ) BIAŁKO - 0,1 WĘGLOWODANY - 63 TŁUSZCZ - 0,1
|