Skład: quinoa czerwona (komosa ryżowa)* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Opis: Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Sposób przygotowania: zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie zagotować 500 ml wody, wsypać 180 g komosy i gotować ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania. Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 354 kcal (1492 kJ) BIAŁKO - 14,1 WĘGLOWODANY - 57,1 TŁUSZCZ - 6,1
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
|