Waga netto: 170g Opakowanie: Słoik
Skład: Soja nie modyfikowana, pieczarki, cebula, olej roslinny, skrobia kukurydziana.
Przechowywanie: Produkt jest pasteryzowany, dlatego może być przechowywany długo w warunkach domowych. Po otwarciu, jeżeli nie zostanie od razu zjedzony, proszę wstawić do lodówki i spożyć w ciągu 3 dni.
Opis: Głównymi składnikami tych past jest soja, która dostarcza pełnowartościowego białka porównywalnego z białkiem mięsa, a więc zawierającej cały komplet aminokwasów egzogennych. Każda z past na bazie soi jest bogata w potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, a także w wit. B1, B2, i B3. Również tłuszcz zawarty w pastach sojowych, nie jest wyłącznie źródłem energii i cholesterolu, wręcz przeciwnie tłuszcz sojowy bogaty w NNKT i towarzyszącą mu lecytynę powoduję, że poziom cholesterolu zostaje obniżony. Poza tym w pastach sojowych znajdziemy sporą dawkę węglowodanów złożonych w tym i błonnika, którego nie zawierają pasty mięsne. Każda z past sojowych może być podawana osobom uczulonym na gluten, gdyż do zagęszczania nie używamy produktów otrzymywanych ze zbóż, które go zawierają. Ostatnio odkryto w soji filoestrogeny, substancje podobne do hormonów, które zanikają w okresie menopauzy, można więc jedząc soję choć częściowo pomóc sobie w tym trudnym okresie.
Oryginalny smak tej pasty osiągnięty został przez dodanie pieczarek i suszonej bazylii. Olejki eteryczne zawarte w bazylii nadają paście nie tylko oryginalny, interesujący smak, ale także pobudzają i wzmacniają czynność żołądka, znoszą nadmierną fermentację i wzdęcia. · Wartość odżywcza w 100g - Wartość energetyczna 108 kcal - Białko 8,3 g - Tłuszcze 4,4 g - Węglowodany 19,3 g - Błonnik 3,9 g
|