Sok z liści oliwki europejskiej (Olea europaea). Uzupełnia dietę w związki polifenolowe, w tym oleuropeinę - substancje o właściwościach przeciwutleniających oraz wspomagających utrzymanie naturalnej odporności organizmu.
Biblijne drzewo oliwne, według dowodów archeologicznych, zaczęto uprawiać we wschodnich krajach basenu Morza Śródziemnego około dziesięciu tysięcy lat temu. W księgach Starego Testamentu gołębica przynosi Noemu gałązkę oliwną jako znak, iż wody potopu ustąpiły. Dziś drzewo oliwne symbolizuje nadzieję, zwycięstwo, pokój, radość oraz nieśmiertelność.
Oliwka europejska (Olea europaea), najbardziej popularna odmiana, odznacza się wyjątkową odpornością na atakujące ją szkodniki, z uwagi na bogactwo polifenoli, których najwięcej znajduje się w liściu drzewa. Człowiekowi z kolei substancje te pozwalają cieszyć się optymalnym stanem zdrowia oraz wspomagają mechanizmy obrony przed zagrożeniami ze strony środowiska.
Najaktywniejszym związkiem w liściach drzewa oliwnego jest oleuropeina, o charakterystycznym gorzkim smaku, która pomaga w utrzymaniu naturalnej odporności. Dzięki właściwościom przeciwutleniającym chroni organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Zalecana dzienna porcja produktu zawiera:
Zawartość netto: 500 ml
Zalecane dzienne spożycie: 30 ml należy rozcieńczyć wodą lub sokiem, w stosunku min. 1:1 lub większym. Zalecaną porcję można spożyć jednorazowo lub w dawkach podzielonych, przed posiłkami.
Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się spożywania produktu przez kobiety w ciąży oraz matki karmiące.