Jagody Goji to owoce o dużej wartości odżywczej, gdyż zawierają: izoleucynę, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, german, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6 oraz E. Z zawartością ponad 15% protein, 21 niezbędnych minerałów oraz 19 aminokwasów, jagody Goji są super żywnością jedyną w swoim rodzaju. Eksperyment przeprowadzony przez Instytut Ningxia ( zarejestrowany pod nr.87036), w latach 1982 do 1985 na grupie starszych osób, wykazał wyraźną poprawę wyników badań krwi, zwiększenie sprawności systemu odpornościowego, poprawę stanu fizycznego. Jak wykazały badania zawarty w jagodach polisacharyd (cukier długołańcuchowy) posiada silne działanie stymulujące na system odpornościowy poprzez zwiększenie poziomu immunoglobulin A (Ig A)- protein immunologicznych, których poziom obniża się wraz wiekiem. Zdolność jagód Lycium barbarum do odwrócenia procesu obniżania Ig A powodowana wiekiem jest najlepszym dowodem potwierdzającym tradycyjne opinie o ich właściwościach spowalniających proces starzenia. Inne studia W Chinach i Japonii odkryły, że Jagody Lycium zawierają związek Zeaxanthin dipalamitate, posiadający zdolności odtruwania wątroby zwłaszcza przy zatruciach chemikaliami. LBP to inny związek mający zdolność regeneracji uszkodzonych komórek wątroby.
Goji - łagodzi schorzenia wątroby - wpływa korzystnie na ostrość widzenia-zawiera zeaksantynę odpowiedzialną za ochronę plamki żółtej siatkówki - poprawia potencję i witalność - wzmacnia organizm i funkcjonowanie układu odpornościowego - owoce GOJI nazywane są "owocami długowieczności",dzięki właściwościom opóźniającym procesy starzenia Zalecane spożycie: 1 kapsułka dziennie popijając wodą
|